Osmanlı Fobi!

Osmanlı hanedanının son temsilcisi Şehzade Ertuğrul Osman Osmanoğlu, on binlerin katıldığı, dualar eşliğinde ebedî istirahatgâhına uğurlandı. Şehzadenin tabutu, Kabe örtüsünün bir parcasına sarılmıştı, cenaze katılan biride resimde gördüğünüz Türk Bayrağını tabuda serdi.
Bu bayrak birilerine batmış olacak ki; akşam Haber Türk kanalındaki, Tarihin Arka Odası adlı programa katılan Suldan II Abdülhamit Han'ın torunlarına bayrağın hesabını sormaya kalktı. Tebessümle ve şaşkınla geçiştirdiler şehzadeler soruyu. Belli ki nelerle karşılaşacaklarına hazırlar, alışıklar.
Şimdi efendim; Şehzade Ertuğrul Osman Osmanoğlu vasiyeti üzerine, Türk Devletinin kanun gereği özel izniyle dedesi Sultan II Abdülhamit Han'ın türbesinin yanına defn edilmiştir. Bu türbe yine malumunuz büyük dedeleri Fatih Sultan Mehmed Han Hazretlerinin fetihleriyle vasıtasıyla milletemize yadigar kalmıştır. Bu ve buna benzer sebelerlendir ki onbinler, dedelerinin hürmetine şehzadeyi uğurlamaya gelmişlerdir. O onbinlerden birinin serdiği şanlı bayrağımızda; yine Şehzadeenin büyük dedelerinden Sultan III Selimden bize yadigardır. Onun zamanından beri bu bayrak namusumuzdur. Şimdi O bayrağı Sultanın torununun tabutuna sermenin neresi kötü? Vicdanı olan konuşsun lütfen...
Bir abuk subuk soruyu daha söyleyeyim bahsi bitireceğim. Densizin biri "şehzadelere siz hangi millettensiniz?" diye sordu. Yani kendinizi "Osmanlı mı, Türk mü" görüyorsunuz? demek istemiş. Cevap; "bu nasıl soru şimdi" oldu, yine tebessümle.
Ben cevaplayayım
Bir; Osmanlı diye bir millet yok.
İki; bari sana resmi tarihin okuttuğu ilkokul tarih kitaplarına baksaydın da böyle saçmalamasaydın. Ne yazıyor o kitaplarda mealen; "Oğuz Türklerinin, Kayı boyundan gelen Osman beyin kurduğu beyliğin adı Osmanlı beyliğidir."
***
Bütün bu saçma soruların sebebi, Osmanlı Fobidir. Bu korkuyu bize resmi tarih aşıladı. Saltanadı kaldırdık, Padişahları kovduk naraları atıyor bu kitaplar. Korku tohumları ekiyor çocuıkalırmızın dimağlarına.
Söyleyin Allah aşkına İstanbuldan sürülürken, Saltanın bir ayak diremesini duydunuzmu. Olsaydı bu kitaplarda mutlaka yazardı zaten.
Peki gittikleri yerlerden, Türkiye aleyhine, Türkiye devleti aleyhine, Cumhuriyet aleyhine bir fiiliyatta bulunan, bir söz söyleyen Saltanat mensubu var mı? Yok dimi... Olsaydı zaten çarşaf çarşaf yazarlardı, merak etmeyin...
Saltanan, yaşadıkları bunca şeye rağmen, içerde ve dışarda kimsenin ağzına sakız olacak, koz olacak hiç bir eylemde bulunmayarak, asaletlerini göstermişlerdir. Türkiyenin iç ve dış politikasına hiç bir zaman müdahil olmamışlardır.
Olsalardı yazarlardı... Mutlaka okuturlardı zaten:)
***
Yinede Saltanat fobisi o kadar güzel kullanıyorlar ki. Bunca materyal azlığına rağmen, hala Saltanan gelecek, Cumhuriyet yıkılacak türküsünü söyletebilyrlar ya, bravo doğrusu...
Hiç bir suçu olmayan insanlar bu fobi yüzünden suçluymuş muamelesi görüyorlar.
Dedesinin toğrağına gömülmek, dedesinin bayrağına sarılmak suç oluyor...
Biraz ayıpta olmuyor mu?

0 yorum: